DRINKEN

25/10/18 : We moeten toegeven dat onze nieuwsrubriek inderdaad ons stiefkindje is, zoals ook andere zaken, door tijdsgebrek. Vandaag ontvingen we een mail die we toch graag openbaar maken omdat het een hulp kan zijn voor alle poezen:

"Een aantal weken geleden was Wizwa verloren en teruggekeerd dankzij uw flyers. Ben ik zeker van. Je gaf me toen een tip om water bij zijn natvoer te doen. Wat een gouden tip! Wizwa dronk thuis weinig of niet. Misschien buiten wel ergens regenwater maar daar had ik geen zicht op. Nu doe ik dagelijks nogal wat water bij zijn eten en het werkt perfect! Hij plast meer en zijn nieren werken goed, dat zie ik nu na zoveel jaren.
Heel veel dank voor deze raad!!! Hilde"

2018 De mooiste nieuwjaar voor 12-jarige Nina en haar personeel

29/12/17 : "Beste,
Onze poes Nina is na 8 maanden opgespoord! Ze ging blijkbaar sinds augustus steeds eten in een hangar. Toen kon ze nog amper op haar pootjes staan. Nu komt ze ook binnen bij mensen in huis, waarschijnlijk door de kou. Ik heb haar vanavond gezien maar ze is erg verwilderd en het lukt me niet om haar te vangen. Ze is sowieso al heel schuchter"
Mail 30/12/17: "Dag Sophie nog eens duizend maal dank. Nina is na 30 min al in de val gelopen en daarna kon ik nog terecht bij Tony De Vries. Ze is gezond en wel en ligt al bij mij in de zetel. Ik kan het nog niet echt geloven. Mag ik de valkooi morgen komen terugbrengen? Om hoe laat past dit? Hoe heten de druppeltjes waarover u het had? Fijne avond wij zijn heel blij!!Groetjes en een heel goed eindejaar gewenst xxx An"

Minnemousse terug na 2 jaar

27/07/17 : Geachte,
Hierbij wil ik u melden dat ik bij toevalligheid mijn kattin minnemousse na 2 JAAR heb terug gevonden. Ze heeft al die tijd buiten geleefd en kreeg eten van een mevrouw daar in de buurt. Ik laat ze nu langzaam aan mij wennen alvorens ik haar mee naar huis neem want 2 jaar is natuurlijk lang. Maar zo zie je maar alles kan. Misschien kan dit hoop geven aan alle eigenaars die hun dierbare huisdieren ook al lang moeten missen. Het gaat om minniemousse uit turnhout ze mist een voorpoot. Ze was vermist sinds mei 2015.
Bedankt nathalie"

Plucheke terug na 2 1/2 jaar

Mail 22/07/17 Dag Sofie,
Dit geloof je niet, gisteren om een uur of acht zijn we op wandel met onze hond en wie komt van onder een wagen om de hond te begroeten. Inderdaad onze Pluche. Na 2,5 jaar. Madam is op haar gemakje mee naar huis gewandeld en is dus terug. Ze is mager en had grote honger en dorst maar behalve dat ze last heeft van een voorpootje is ze in goede gezondheid. Ze is toch niet te geloven dat beestje, eerst is ze 7 maanden weg en vinden jullie ze, een paar jaar later 9 maanden en komt ze op eigen houtje terug naar huis en nu 2,5 jaar. Ondertussen is ze 12,5 jaar oud en hopen dat het nu de laatste keer was. Volgens ons wordt ze meegenomen maar ja, wten zullen we het nooit doen. Groetjes van ons"

Vos terug na 2 jaar

Mail 26/02/17 Beste,
Ik was mijn kater Vos ros met wit, al bijna 2 jaar kwijt van 6 maart 2015. Woe heb ik tel gekregen van een dierenarts in Kalmthout dat ze hem gevonden hadden. Hij had al die tijd bij een oudere dame gezeten en dus helemaal van bij ons in Brasschaat naar Kalmhout gewandeld. We zijn hem al gaan ophalen en hij is weer veilig bij ons thuis. Hij moet wel weer even wennen maar dat komt wel in orde denk ik.
Omdat hij bij jullie op de web site staat als vermist wilde ik jullie dit leuke nieuws zeker laten weten en jullie ook hartelijk bedanken voor de moeite en tijd die jullie er in hebben gestoken! Ik had het nooit gedacht maar na 2 jaar hebben we eindelijk Vos terug gevonden! Wonderen bestaan! Heel erg bedankt, Vriendelijke groeten, Sanne"
De chip heeft zijn nut weer bewezen!

Wonderen bestaan. Overleden poes duikt na 5 jaar en 9 maanden terug op!!!

28/10/16: Soms denk ik eraan om de verloren dieren van jaren geleden van de website te doen. "Iets" weerhoudt me er telkens van.
Op 25 oktober komt er een mail: "Hallo
Ik heb gezien dat er een poes vermist is op 14.01.2011 in Zandvliet, Grote Stoppelberg "Max". Ik woon in Berendrecht, niet ver van daar. Ze lijkt op een poes die al een maand bij mij in de paardenstal komt eten en slapen. Toen hij hier kwam was hij verschrikkelijk mager en ziek. Ik hoop dat het Max is. Laat u me iets weten? Vriendelijk bedankt. Groetjes Samantha"
We namen contact met de eigenaar en vernamen dat Max, volgens haar buren verdronken was. Op mijn vraag of ze hem geidentificeerd hadden was het antwoord negatief. Ze gingen richting paardenstal en herkenden duidelijk hun Max. Hem pakken lukte niet. Samantha was er mee naar de dierenarts geweest; toen was hij waarschijnlijk te zwak en ziek om weerstand te bieden.
26 oktober was Max verdwenen. Ik was er vrij zeker van dat hij terug zou komen en verwittigde dat een kattenbeet geen lolletje is en bood aan om een vangbak te lenen. Samantha: "neen hoor, dat is niet nodig, het lukt me wel, ik heb de eigenaar gezegd dat ik hem liever alleen rustig wil vangen."
Vandaag 28/10/16 mail: "Hey,
Vandaag is het goed verlopen, ik hebt eten gegeven en hem stilaan met een badhanddoek over zijn rug gevangen. Hij was braaf en heeft niet gebeten Gelukkige Ann is hem zojuist komen halen en ging ermee naar de dierenarts voor controle.
Ongeloofelijk na 5 jaar en 9 maanden vermist".
Proficiat Samantha alle eer aan u voor de genomen moeite en de verzorging. Ons ontbreekt de tijd om alle poezen, die jaren geleden verdwenen, te vergelijken met recent gevonden.
In dit geval was het positief dat de eigenaar ons toen niet verwittigde dat Max overleden was, want dan hadden we hem van de website gehaald! (De buurvrouw had gezegd dat Max verdronken gevonden werd).

Malafide praktijken

22/12/15: De feestdagen komen eraan, men heeft geld nodig. Op de kerstmarkt in Hoboken, kregen we te horen dat de vrouw, hieronder bij een vorige melding omschreven, de huizen afschuimde om geld en kattenvoeding af te trogellen in onze naam. Ze is actief in verschillende gemeentes. Verwittig ons en de politie onmiddellijk. Indien mogelijk neem een foto met uw gsm! We benadrukken nogmaals NOOIT aan de deur te kopen, geld of voed

KATTENDODER IN EKEREN

In de LEERHOEKLAAN te Ekeren is er een kattenbeul actief. Er zijn in de directe omgeving reeds verschillende katten verdwenen. Buren hebben een kat ijselijk horen schreeuwen, een kattenhalsbandje is teruggevonden in een container.. De politie doet een onderzoek. We weten het, het is moeilijk om uw katten, die gewend zijn om buiten te gaan, plots binnen te houden. Toch willen we benadrukken dat het daar zeker van essentieel belang is dat uw TUIN DEGELIJK AFGESLOTEN IS! (zie voorbeelden op onze website op de pagina "veiligheid"). Verwittig iedereen in de omgeving!

Malafide praktijken

10/12/14: De bedrieglijke paraktijken stoppen niet en duiken telkens in een andere gemeente op. Als u benaderd wordt door de vrouw hierna omschreven verwittig ons en de politie
We ontvingen volgende mail op 10/12/14 van een dame uit Lier: "Geachte, Beste dierenvrienden,
Een goede week geleden, op zaterdag kwam in onze buurt iemand aanbellen en die zocht financiele steun en noemde de naam CAD. Ze had een mapje bij maar opende het niet en wij vroegen niets omdat wij ook al een paar keer in contact zijn geweest met CAD betreffende een verloren kat. We konden steunen vanaf 2 euro. Ik kwam juist van boodschappen terug en had nog maar zo'n 5 euro die ik dan ook gegeven heb.
Ik herinnerde mij de naam Sofie door vroegere contacten maar zij gaf de naam Jetty op. Zelf was ze van Mortsel en ik dacht dat ze zei dat ze Veronique heet.
Klopt het dat de stad Antwerpen zijn steun in welke vorm ook de dieren in de steek laat. Dat zou schandalig zijn. Kan u mij zeggen hoe het eigenlijk in mekaar zit. Ik wil daar dan wel eens op reclameren. met vriendelijke groeten, Rita G"

29/09/14: we ontvingen volgende mail: "Beste,
Ik las zonet op jullie site iets over malafide praktijken in Hoboken. Vandaag had ik de eer deze dame te ontmoeten: ze vroeg min. 2€ om CAD te steunen wegens intrekken van jullie subsidies voor het steriliseren van zwerfkatten. Ze heeft blijkbaar haar actieterrein verlegd. Ze loopt zogezegd rond met een aantal collega's te Edegem. Ze loopt rond met een lege kaft met poezen op en ziet er zelf onverzorgd uit: ze is mager, heeft bovenaan geen tanden meer, blond haar dat ooit rood geverfd is geweest, piercings in haar oor en ruikt zeer onverzorgd. Ik wou jullie dit toch even laten weten dat deze dame vanuit jullie naam weer geld gaat ronselen. Schandalig hoe zij jullie organisatie misbruikt om geld voor zichzelf te ronselen. Mvg"

02/04/14: We kregen bericht van een lid dat er in Hoboken een vrouw deur aan deur geld komen vragen in onze naam, met de melding dat de subsidies voor de sterilisatie van zwerfkatten ingetrokken werden. Ze had een mapje bij waarop of waarin, ons logo stond. Wellicht zal ze haar actieterrein nog verleggen. Laat u niet misleiden, van het internet kan men allerlei info downloaden.
Eerder kregen we een bericht van een firma, waar een zogenaamde vereniging uit Deurne Eur 70,00 lidgeld vroeg. Deze firma nam ook contact met ons.
Geen enkele enkele ernstige vereniging hanteert dergelijke praktijken. Huis-aan-huis verkopen zijn trouwens strikt gereglementeerd. Ze zijn zeer beperkt in tijd, er is een vergunning van het ministerie en van de stad/gemeente nodig en uiteraard toelating van de vereniging. Vraag daarnaar en verwittig ondertussen de politie.

We kunnen niet genoeg benadrukken NOOIT aan de deur te kopen of geld te geven. Indien u de dieren wilt steunen doe dit dan rechtstreeks met een overschrijving aan de betrokken vereniging.

Dierenbeul Hoevenen omgeving Elzenlaan

Brief van een bewoner:
"Beste bewoner,
Op 30/08/2014 trof ik mijn zwart katje aan met op het eerste gezicht een gebroken pootje. Maar het bleek dat het diertje in een professioneel gemaakte strop was gelopen en hieruit toch nog is kunnen ontsnappen. Doch bleef de strop zelf nog rond haar pootje te zitten, zodat het zodanig zwaar gewond was dat de dierenarts het gehele pootje moest amputeren!
Hiermee is het duidelijk dat er in onze buurt een ziekelijke dierenbeul te werk gaat! Het katje ging nooit ver uit haar huiselijke omgeving!
Ik heb dan ook een klacht neergelegd bij de politie tegen “onbekenden” en de dierenbescherming ingelicht. Wat ik de omwoners zou willen vragen is om opmerkzaam te zijn. Indien U ergens een strop of andere dierenval opmerkt of iemand ziet die met zulke actie bezig is, dit onmiddellijk te melden aan de politie en CAD. Wie onlangs soortgelijke ervaringen heeft gehad met een huisdier, gelieve dit ook door te geven. Hoe meer info we kunnen vergaren, hoe meer kans dat we die gestoorde sadist te pakken krijgen!!
Enkele jaren geleden zijn er ook een aantal katten op onverklaarbare wijze verdwenen. Of het dezelfde dader is die nu terug in actie geschoten is onzeker. Het blijft een laffe daad door iemand die geestelijk ziek is en dringend zelf verzorging nodig heeft!! Alvast dank voor Uw aandacht!" Naam bekend bij CAD

Anti-vlooienproducten

04/03/14: we kregen telefoon van de politie in verband met een anti-vlooienproduct verkocht door een goedkope winkelketen. Een dame behandelde er haar 3 katten mee, gevolg: ze heeft veel geld aan dierenartskosten betaald om de doodzieke katten proberen in leven te houden!
Koop uw antivlooienproducten enkel bij de dierenarts of de apotheek!

Internet

Het is niet de eerste keer dat we telefoon kregen van iemand die zich heeft laten beetnemen op Kapaza. Ze reageerde op een advertentie voor een aangeboden kat. Er moest 250 Euro overgschreven worden. Het dier zou van Engeland komen. Op haar vraag waar de kat bleef kwam er een bericht dat ze inmiddels in Frankrijk was aangekomen maar ziek werd. Ze diende nogmaals 150 Euro over te maken, toen ging er een belletje rinkelen. Opgelet: "Western Union bank" wordt veel gebruikt om geld af te persen!

Naar boven