chips.jpg
KATTEN
BELANGRIJK VOOR DE EIGENAARS WAARVAN HUN KAT GECHIPT IS!
Bij elke aangifte die we krijgen kijken we na of de chip correct geregistreerd is. Al te dikwijls ondervinden we dat er een fout in de registratie is, of een nieuw adres, een ander gsm-nummer dat niet aangepast werd enz. Helaas zijn er ook chips die o.a. in asielen geplaatst maar niet geregistreerd werden.
We raden aan om te verifiëren of het chipnummer van uw kat(ten) juist geregistreerd is. Indien u hiervoor assistentie nodig hebt, neem gerust contact, we helpen u graag want een foute registratie of geen registratie maakt de chip waardeloos!

We ontvingen onderstaande mail en publiceren hem graag als het zoveelste bewijs van het nut van de chip:

“Dag Sophie, Hierbij wil ik laten weten dat Fleur na bijna 2 jaar teruggevonden is! Het was een tam zwerfkatje dat we in het centrum van Lier vonden en bij een nieuw opvanggezin na een dikke week ontsnapte maart 2018. Na vele flyers, zoektochten en vangkooien vernamen we niks meer van haar. Nu in januari kregen we een oproep van een oudere dame, die nog geen halve kilometer verder woont, dat er bij haar een katje was aangekomen. En jawel: het was Fleurtje, duidelijk herkenbaar aan haar mega-oorknip en de chip stond nog steeds op mijn naam. De dame kon haar niet in huis nemen door haar eigen kat maar nu zit ze terug veilig bij mij in huis! Ze ziet er nog heel goed uit en heeft ook geen aids of leucose opgelopen. Ze zal zeker nog wel meerdere eetplaatsen gehad hebben. Ik had gehoopt haar zelf te kunnen houden maar momenteel heeft ze ontzettend veel angst van mijn honden (die nochtans katten gewoon zijn) dus ik ga ze nog maar even apart laten zitten om verder te bekomen. Groetjes Sofie”

Nog niet overtuigd om uw kat te laten chippen? We hebben nog meer fantastische verhalen, dus zeker laten doen, ook al heeft uw kat een repectabele leeftijd het loont altijd de moeite!

Een chip heeft vele voordelen, ook katten die normaal niet buiten lopen moeten gechipt en geregistreerd zijn. De kans dat de kat op straat belandt is niet denkbeeldig, denk aan een onachtzaamheid waardoor de deur niet goed afgesloten is, een openslaande deur, raam enz. Ze zijn razendsnel om weg te glipen.  Omdat ze de omgeving niet kennen hebben ze moeite om hun huis terug te vinden en is de kans groot dat ze gaan zwerven.
Hun nieuwsgierigheid is vaak de oorzaak dat ze ergens opgesloten worden. Wat erger is: als ze terechtkomt in een wagen of vrachtwagen die vertrekt naar een ver afgelegen bestemming. Tijdens de winter worden er aangetroffen onder de motorkap van wagens. Om ze dan terug te vinden wordt moeilijk om niet te zeggen haast onmogelijk. De chip is dus van essentieel belang.
De chip, die slechts zo groot is als een rijstkorrel, wordt door de dierenarts met een injectienaald ingebracht, juist zoals een vaccinatie gegeven wordt, de kat voelt enkel het prikje.
Het gebeurt regelmatig dat er katten gevonden worden waarvan de chip niet geregistreerd is.
Verzeker U ervan dat uw persoonlijke gegevens correct zijn en blijven. We ondervinden dat eigenaars gerust zijn dat hun kat gechipt is maar niet weten dat de verkoper of het asiel de chip niet liet registreren, of het asiel dit deed bij een weinig bekende databank. Verifieer het chipnummer op de website http://www.idchips.com Voor katten geregistreerd na 2 november 2017 is het "catid.be"

  • Een kerstverhaal 23/12/2021. Lees het verhaal van Yummie op onze webpagina: "Verloren katten 2016, zwart" op datum van 09/09/2016.
    Het moet tevens een trigger zijn om zijn kat(ten) onmiddellijk te laten chippen indien dit nog niet gebeurde.

  • chips.jpg
    HONDEN

    Sinds 1 september 1998 moeten alle honden wettelijk verplicht geïdentificeerd en geregistreerd worden.  Dit moet gebeuren voordat ze verkocht of weggegeven worden. Zorg er voor dat u alle nodige documenten meekrijgt als u een hond koopt en dat u elke wijziging van gegevens (verandering van eigenaar, van adres of telefoonnummer, overlijden van de hond) doorgeeft  aan de databank!
    Toch worden er nog honden gevonden die geen chip hebben, of een chip die niet geregistreerd is.  Indien dit het geval is bij uw dier, breng het onmiddellijk in orde, zo riskeert u geen boete.
    Een asiel mag uw verloren gelopen hond alleen teruggeven als hij op uw naam geïdentificeerd en geregistreerd is. Is dit nog niet gebeurd, dan moeten de kosten hiervoor door u betaald worden.

    Verzeker U ervan dat uw persoonlijke gegevens correct zijn en blijven. U kunt het verifiëren op de website van de databank voor honden: http://www.dogid.be

    Wij zijn voorstander om uw hond een halsband te laten dragen waarop een metalen plaatje is aangebracht met uw telefoonnummer ingegraveerd. Het is een dubbele zekerheid en op die manier kunt u voorkomen dat hij naar de politie of een asiel moet worden overgebracht om hem te scannen op de chip.

    Naar boven