Veelgestelde vragen
Waarom staan er geen e-mailadressen van de eigenaar of vinder op de website?

Omdat we de privacy respecteren en flauwe grappenmakers geen misbruik zouden maken. Indien U een dier herkent op de site contacteert U ons via mail of telefoon. Wij nemen onmiddellijk contact met de eigenaar of vinder

Kunnen we naar de gevonden dieren komen kijken?

Neen, het is geen opvang of asiel. De dieren bevinden zich op verschillende locaties. Wij doen de databank, dwz het is niet louter de website, de afzonderlijke databank met alle gegevens is intern. Katten ter adoptie bevinden zich bij pleeggezinnen. Een mail of telefoontje volstaat om eventueel meer inlichtingen te bekomen.

Op welke pagina komen de verloren of gevonden katten?

De poezen zijn verdeeld over verschillende pagina's. Ze zijn geklasseerd volgens de overwegende kleur van de RUG, vervolgens volgens datum van verlies. U klikt op "verloren katten" of "gevonden katten" en krijgt het menu van de diverse kleuren per jaar. Om naar een ander jaar te gaan klikt u opnieuw op "verloren katten" of "gevonden katten" en kiest een ander jaar

  • Verloren katten 1: beige en bruin
  • Verloren katten 2: volledig grijs / grijs met wit / wit met grijs
  • Verloren katten 3: lapjes en schildpad (met wit)
  • Verloren katten 4: volledig ros
  • Verloren katten 5: ros met wit / wit met ros
  • Verloren katten 6: volledig tijger
  • Verloren katten 7: tijger met wit / wit met tijger
  • Verloren katten 8: volledig wit
  • Verloren katten 8: wit met zwart / zwart met wit
  • Verloren katten 10: volledig zwart
Waar staat mijn verloren of gevonden hond

De honden staan gerangschikt volgens ras, rasloze honden worden als mix aangeduid. Lijken ze op een rashond, dan staan ze bij de mix. Vervolgens zijn ze opgedeeld volgens datum van verlies of vinden

Ik deed vandaag aangifte van mijn verloren dier en het staat pas niet als eerste

De dieren worden eerst geklasseerd volgens de kleur van de rug, vervolgens volgens datum van verlies. Indien U pas een week na verlies aangifte doet, dan komt uw hond/poes niet als eerste maar wordt ingevoegd in het klassement volgens datum verlies.

Ik heb alle gegevens doorgestuurd en het dier staat nog niet op de website

De website wordt dagelijks herhaaldelijk geüpdatet. Wanneer het dier op de site staat krijgt U een bevestigingsmail. Hebt U die niet ontvangen dan is er mogelijk iets misgelopen met de mail. Probeer het opnieuw of telefoneer ons.

Is de website enkel voor verloren /gevonden dieren in het Antwerpse?

Iedereen uit de omgeving van Antwerpen mag gebruik maken van onze dienst. Door gebrek aan vrijwilligers is het helaas onmogelijk alle aanvragen van over gans België te verwerken en op te volgen.

Waarom blijven teruggevonden dieren nog op de site staan?

We ondervonden dat mensen het verloop volgen en dat het moed geeft aan wij zijn dier nof niet terugvond om verder te blijven zoeken. Na verloop van tijd worden ze van de site gehaald.

Naar boven