10 september 2011
Ondanks alle inspanningen, in Antwerpen krijgt men zelfs subsidie bij sterilisatie- castratie, om het spijtige teveel aan poezen binnen de perken te houden, krijgen we nog geregeld meldingen van verloren geslachtsrijpe, niet steriele huispoezen, die soms al verschillende nestjes gehad hebben. We wijzen de eigenaars op het gevaar van kattenaids en leucose, zeggen dat niet steriele katten niet te houden zijn, hoeveel katten er jaarlijks moeten gedood worden enz. Dikwijls krijgen we als antwoord dat ze "altijd goede thuizen voor de kittens vinden". Deze zorgen dan waarschijnlijk op hun beurt weer voor nakomelingen, en zo blijft de miserie duren! Andere keren worden we weinig beschaafd te woord gestaan!
In één enkel asiel wachten 150 poezen op een nieuwe thuis. Vindt maar 150 "goede" adoptanten!
Dit weegt zwaar, héél zwaar, zowel mentaal als fysiek op iedereen die er dagelijks mee geconfronteerd wordt en zich het lot van de dieren aantrekt.
De dienst dierenwelzijn van het FOD buigt zich ook over het probleem en heeft een meerjarenplan opgesteld. Ondertussen moeten we maar oplossingen blijven vinden, om deze levende wezens niet te moeten veroordelen tot de defintieve spuit.
We zijn het kotsbeu om mensen te helpen die zich niet kunnen vereenzelvigen met de problematek en hun dieren blootstellen aan dodelijke ziekten. We overleggen of we vanaf 2012 nog poezen zullen publiceren die geslachtsrijp zijn en zonder grondige reden, bv ziekte, niet gesteriliseerd of gecastreerd werden, welke nog maar eens andere manier dan diegene die reeds voorhanden zijn, we de eigenaars tot rede kunnen brengen.
12 juli 2009

Dagelijks is er wel nieuws, deze pagina is echter het stiefkindje als gevolg van de hoge werkdruk. Helaas gebeurt het dat we slecht nieuws moeten vermelden. In dit geval zéér slecht nieuws, waar ik geen woorden voor heb. Op 10 juli stond er een doos voor de deur van het asiel in Antwerpen met 4 dode poezen! Spijtig heeft geen van de poezen een chip. Het is niet aangenaam maar we geven hieronder de foto's zodat eventuele eigenaars hun poes kunnen identificeren. We weten dan in welke buurt de dader dient gezocht! Verdwenen er verschillende poezen in uw omgeving? Misschien deden de eigenaars nog geen aangifte. Laat het ons weten aub.
U zult begrijpen dat ik, en U waarschijnlijk ook, deze sadist de vreselijkste dingen toewens. Laten ons hopen en geloven dat het boemerangeffect toeslaat!

Foto 1: tijgertje met veel wit = katertje van 7 maanden
Foto 2: wit - grote poes = kattin
Foto 3: zwart met veel wit = kater
Foto 4: pers silver = kattin
13 april 2009

Bewoners omgeving Koloniestraat Brasschaat opgepast voor uw poezen. We kregen volgende mail ivm met de kater Diego die vermist was op 3 april: "Diego heeft tot gisterenavond in de dierenkliniek gelegen. Hij is nu thuis, wij zijn daar natuurlijk super blij mee, maar 't is enorm zwaar, hij is lam aan z'n achterpoten en staart en we moeten op z'n blaas duwen om hem te laten plassen....diagnose : er is een kogel door zijn lijfje gegaan en heeft vanalles geraakt. Er woont dus een kattenhater in onze buurt :( We kunnen alleen maar hopen dat de verlamming niet blijvend is, want het is een super lieve kater, hij laat ook alle verzorging gemakkelijk toe. In de dierenkliniek vonden ze hem een schatje!! Donderdag wordt hij 1 jaar!
Bedankt voor uw interesse!!
mvg,"

En nog meer verontrustend nieuws uit Geel, ivm met het verlies van een westy: "Hallo, We hebben net verontrustend nieuws gekregen. In een straal van een paar kilometer rond het huis van mijn ouders zijn de laatste dagen verschillende honden(3) en een kat (waarvan we het weten) verdwenen. We beginnen nu te denken aan kwaad opzet. We hopen natuurlijk van niet maar het is wel bizar dat die dieren allemaal tegelijk zouden weggelopen zijn.
In de buurt werd een groene bestelwagen met vreemde nummerplaat (vermoedelijk pools) gesignaleerd die zich “verdacht” gedroegen. Heeft die bestelwagen er nu iets mee te maken of niet … we weten het niet maar de moed is ons wel in de schoenen gezonken.
Groetjes"

18 maart 2009
We werden opgebeld voor een dolende poes in de Ommeganckstraat. Het dier liep er al enige tijd. De vinder nam de moeite om flyers te verspreiden en ons een foto te sturen. Op 17 maart kregen we volgende mail van ommeganck@live.be : "de zwarte kater met witte stip op borst niet gecastreerd die vorige week werd gevonden in ommeganckstraat noemt money heeft nog geen enkel spuitje gekregen staat een beetje achter met zen groei is geboren 19/04/2008. De zwarte kater met witte neus witte poten en witte buik niet gecastreerd die vorige week werd gevonden in ommeganckstraat noemt smokeytje heeft ook geen enkele spuit gekregen. Is eveneens geboren op 19/04/2008 deze twee katers zijn broers, ze kregen veel liefde maar zijn zelf buiten gegaan en wouden niet meer binnen.dus is het onmogelijk om ze binnen te houden". Op mijn diverse mails met de vraag naar hun adresgegegevens, telefoonnummer, kregen we geen antwoord. In de laatste mail heb ik ongezouten mijn mening gegeven over de lafhartigheid.
5 februari 2009

Jibbejean verdween op 30 januari in Averbode. Vandaag kregen we volgende mail, die wat te lang was om bij de foto van de verloren poes te zetten, maar de moeite waard is om te lezen.

“Beste,
Wij hebben supergoed nieuws!! We hebben jibbejean gevonden na lang roepen en zoeken... En hij was eigenlijk bijna vlakbij! Een paar huizen verder bij ons zijn ze een huis aan het renoveren, na weer een avondje roepen had ik de hoop voor die dag al bijna opgegeven... Toch zei men gevoel me dat mijn trouwe katertje niet ver kon zijn als hij nog in leven was.. Ik weet niet hoe het kwam maar ik bleef een tijdje ronddolen aan het bouwvallige huis een beetje verder. Mijn oren gespitst en roepen maar...en ja hoor toen ik dichter bij het huis ging hoorde ik de noodkreten beter en beter. Meteen mijn ventje opgetrommeld...
En wij als een professioneel reddingsteam Jibbejean bevrijden; makkelijker gezegd dan gedaan! Bleek dat hij vastzat in een pas gemetste schouw van 4 meter diep en 1 meter breed... :-(( Eerst geprobeerd met een emmer aan een touw naar beneden te heisen, maar Jibbejean was te bang om in te stappen... Verdorie wat nu? Gelukkig is mijn liefste schat een superheld en hij heeft het gewaagd om naar beneden te glijden.. Dat was zeer tegen mijn zin, tot paniek toe! Stel je voor.. Niet alleen je poes vast in een put! Maar je poes en je man:-))) Help!!! Hij is dan toch naar beneden geklommen, heeft onze kater in de emmer gezet, ik heb de emmer naar boven getrokken en Jibbejean was gered!
Nu Johan nog... Omdat de schouw zo smal was kon hij zijn voeten tegenzetten om zo terug naar boven te klimmen...En na een tijdje klauteren was hij er ook. Waauw ik heb een acrobaat superheld in huis!!!
Ik heb Jibbejean zooo hard geknuffeld en mijn ventje ook! Jibbejean was heel erg hard in shock, ocharm... Tja hij heeft daar bijna een volledige week gezeten zonder eten of drinken...Hij had er zelfs strontjes gelegd. Helemaal uitgehongerd en onder de voet hebben we hem superhard verwend met allerlei lekkernijtjes. Na een uurtje kon hij al terug een beetje spelen. En nu ligt hij lekker warm en gezellig met zijn broertje, mama, tante poes en Wjuga de hond in zijn zachte nestje terug thuis en veilig...
Hehe, dit moest van me af! Ben nog nooit zo blij geweest!! :-))))) En zal voortaan nog meer op mijn intuïtie vertrouwen... Toch bedankt voor jullie help en jullie bestaan!
Lieve groetjes
Riet en Johan”

8 november 2008
Ik ben vaak verwonderd hoe sommige mensen de site opvolgen. Ik had Bartje pas als geadopteerd geplaatst en onmiddellijk kwamen er reacties en gelukwensen met mijn nieuwe aanwinst, dikwijls gevolgd door "ik wist het wel dat je er geen afstand van kon doen!" Van begin af had ik gezegd: “no way, hij wordt geplaatst”. Toch is het weer anders uitgedraaid. Sinds hij hier kwam, hebben we veel poezen geplaatst, maar voor Bartje kwam er nooit reactie. Toch vindt iedereen die hem ziet het een knappe en vrolijke knaap. Hij springt, koerst en vliegt door huis. Met zijn 7 maanden is hij voor de vierde maal onder narcose geweest. Ditmaal voor ruilhandel. De dierenarts kreeg zijn balletjes en hij kreeg een chip. Om 11 uur in slaap en om 17 uur monter rondhuppelend en smikkelend aan zijn eten. Vandaag voor het eerst de tuin ontdekt, een hele belevenis die de ravage in huis hopelijk gaat beperken! Voor de rest niets dan goed natuurlijk… Hij wast zich netjes, zorgt zelf voor zijn eten, ruimt op en is faxmanager.
10 oktober 2008

OPGEPAST MET KANTELRAMEN !

Ik wil nog eens benadrukken hoe gevaarlijk kantelramen zijn. Vandaag hebben we melding van de zoveelste poes die hierbij de dood vond.
10 september 2008
Vanochtend kregen we bericht van het asiel in Kontich dat er opnieuw een doos met overleden katten bij hen aan de deur werd gedeponeerd. Inderdaad OPNIEUW want hetzelfde gebeurde een week geleden! Het is alles behalve aangenaam om dergelijke foto's te moeten publiceren maar ze kunnen een aanwijzing zijn om de dader, de naam mens onwaardig, te kunnen vinden. Indien iemand de dieren herkent en/of in een buurt woont waar er meerdere poezen verdwenen, verwittig ons dan aub.
3 september 2009
Dit zijn de overleden poezen die op 3 september in een bananendoos aan het asiel stonden
10 september 2008

Overleden poezen die op 10 september in eenzelfde bananendoos aan de deur van het asiel stonden. Het lapjespoesje is uiteraard een kattin. De zwart met wit en het zwartje met een beetje wit aan de buik zijn katertjes.

We doen er alles aan om de onverlaat, de... er zijn geen woorden voor, te kunnen vinden. Daar hebben we ook U bij nodig. Alle tips, welke we uiteraard, indien gewenst, anoniem houden zijn meer dan welkom.

2 september 2008

"Een nieuw gevaarlijk virus", "een kind met brandwonden", "Swiffer gevaarlijk voor uw huisdieren" enz. "Doorsturen naar iedereen" is al een goede indicatie dat het om een hoax gaat. Toch krijgen we nog bijna dagelijks dergelijke mails. Het is nochtans eenvoudig, tik bij Google in "hoax" met het onderwerp waarover het gaat en je krijgt de bevestiging. Op zich is het niet erg, alleen tijdverlies. Erger is dat Scammers proberen geld te bemachtigen via dieren en dat mensen er ook nog blindelings inlopen!!! We ontvingen volgende mail:

"heb een dringende vraag en hoop dat je me daar een antw kan opgeven komen de honden vanuit turkeye naar belgie en wat moet je daar allemaal voor doen ik zit met een groot probleem en heb dit nog nooit gedaan ik heb een hondje puppy laten overkomen uit cameroon waar ik 278 euro voor ticket heb moeten betalen wou dit eerst niet maar die eigenaar had een ticket op mijn naam geboekt zonder te betalen heb dat gevonden op kapaza maar stond op brussels gewest hij vroeg mijn adres en gsm nr via kapaza en als puntje bij paalte kwam is het vanuit cameroon de globalink airplaine stuurde mij mails dat ik 278 euro moest betalen voor dit ticket heb nog geweigerd maar met het zagen van mijn zoon heb ik dit maar gedaan dan daarna belde ze mij op om te zeggen dat ik nog 1570 insurence refund moest betalen of dat anders mijn puppy niet kon vertrekken daar en dat het geld bij de puppy onder op mijn naam staande brief daar bij ging zijn dus ik weer kwaad wou het weer niet doen maar weer gezaag ! van mijn zoon zodus ik weer gedaan mijn puppy is daar vertrokken op cameroon naar england voor 6 uur duurende vlucht zou hij thuis bij mij zijn kreeg dan van britanie glasgow airlines mail dat mijn puppy met insurence returnfunds was gearriveerd maar nu zit hij nog daar ze willen hem daar niet verzenden of ik moet een temperatuur rgelende crat huren die ik krijg terug betalen na het terug sturen naar glasgow airlines maar ze vragen daar 4850 euro voor en een insecutity document en dat moet van cameroon komen maar ik moet het geld binnen de 48 uur betalen of mijn puppy en mijn insurend refunds gaan naar de governement zoo en krijg ik niks meer ik heb nog tot morgenvroeg omdat te regelen weten jullie voor zo een sitautie raad heb reeds alles gedaan wat ik kon maar zoveel geld heb ik ook niet en daar wist ik helemaal niets vanaf anders had ik nooit zoiets gedaan

groetjes betty"

Gewoon bij Google even intikken bv. "pet scams Cameroon" en je ziet meteen dat het om scamming, dus oplichterij gaat. Alle info : http://economie.fgov.be/information_society/spamming/home_nl.htm

1 september 2008

Hier is er alle dagen nieuws. Helaas bij gebrek aan tijd zal deze pagina altijd het stiefkind blijven.
De maanden juli en augustus waren hectischer dan ooit. Niet vanwege de vakantie. Die tijd is voorbij. Men gaat ook weg tijdens de krokus- paas- herfst- en kerstvakantie. Sinds de invoering van de verplichte chip voor honden zien we veel minder vastgebonden en achtergelaten honden. Het grote probleem blijft het achterlaten van katten en nesten kittens. Steriliseren, en nog eens steriliseren is de boodschap die nog te vaak in dovemansoren terechtkomt. Dumpen is makkelijker en goedkoop. Ik had ooit een interview met Jos Brink ik herinner me nog steeds zijn woorden, kort en krachtig: "dat doe je niet met mensen, dat doe je ook niet met dieren".

Ik geef telefonisch door hoe een gevonden / verloren dier op te geven. Het staat ook uitdrukkelijk op de homepagina. Hoe meer ik het vraag hoe minder gehoor er wordt aan gegeven.Dus mailen en blijven mailen! Zonder adresgegevens en dergelijke kunnen we weinig opzoeken. Worddocumenten met foto's zijn niet bruikbaar omdat ze geen RGB kleuren ondersteunen. Ik heb zojuist het markeerkleurtje veranderd hopelijk geeft dit beter resultaat.

19 juli 2008
Bartje zijn vijs hangt nu als souvenir aan zijn inentingsboekje! De prognose was dat hij aanvankelijk terug wat zou manken. Vergeet het. Hij zou Kim Gevaert makkelijk beschaamd maken in de sprint! Daarna kan hij O zo genieten van zijn rust
8 juli 2008
Er wordt regelmatig gevraagd hoe Bartje het stelt. Daar kunnen we gelukkig positief op antwoorden. Hij loopt en dartelt rond. Het is een schattig, lief ventje met kittenmanieren. Hij is ondertussen gevaccineerd en mag bij de andere poezen. Een hele ervaring voor hem. Hij vertoont niet de minste agressie en wil spelen. Daarna een flinke wasbeurt en moe in slaap vallen, het allerliefste in je armen, met een voetje tegen je gezicht. Rond 15 juli wordt de vijs verwijderd, en zal hij terug een stuk "blote" poot hebben. Helaas heeft er zich nog geen geïnteresseerde gemeld. Hoe graag we het ook zouden willen, want door zijn operatie was hij ons troetelkindje, kunnen we ze niet allemaal houden. Wie hem adopteert zal er een aanhankelijke vriend aan hebben.
14 juni 2008
Héél goed nieuws! Ons Bartje loopt sinds gisteren op zijn 4 pootjes. Soms trekt hij zijn geopereerd pootje nog omhoog maar het evolueert zeer gunstig. De meeste tijd moet hij in de bench zitten en dat vindt hij niet leuk want het is een geweldig 'hevig' ventje, zoals alle kittens. Hij speelt met alles, zelfs het kleinste stukje papier. Met zijn 2 voorpootjes doet hij netjes zijn behoeften onder in de kattenbak. Af en toe mag hij rondlopen, op een plaats waar er niets is waar hij kan opklimmen. Niet simpel want er zijn altijd een paar benen om omhoog te klimmen! Ik moet hem kalmeren door hem op te pakken. Eerst is het kronkelen om weg te raken, daarna is het genieten en ronken. Een groot voordeel: ik hoef me niet te wassen 's avonds, dat doet hij ! Ik ben reuzeblij dat deze kleine rebel zijn 4 pootjes nog heeft. Spijtig heeft zich nog geen adoptant gemeld. De juiste persoon zal komen op het juiste tijdstip, daar heb ik alle vertrouwen in. Zoals blijkbaar algemeen geweten, krijgt niet iedereen zomaar een dier bij ons, wat door serieuze kandidaten erg gewaardeerd wordt.
3 juni 2008

Voor aangereden en zieke poezen, weet men ons altijd te vinden. Waarschijnlijk omdat men weet dat we een dier niet laten lijden. We kregen een e-mail met de melding dat er een poesje met een gebroken pootje in een trapzaal zat in het centrum van Antwerpen. Als een poes mankt, gaat het gelukkig vaak om een verstuikt pootje of een abces. In dit geval was het spijtig genoeg wèl waar. Een kitten van amper 10 weken met een gecompliceerde breuk aan het voorpootje, een breuk die niet recent was. Een dot van een flodderkatertje die ondanks zijn verwondingen voortdurend spinde. Dat maakt een beslissing voor euthanasie extra moeilijk. Het zou geen eenvoudige operatie worden, mogelijk zou het pootje zelfs geamputeerd moeten worden. Na ettelijke telefoontjes met deskundigen kwamen we terecht bij een orthopedist die er praktisch zeker van was dat hij de operatie met goed resultaat kon verrichten. "Bartje" werd er gisteren binnengebracht en is vandaag geopereerd. Op de terugweg van de chirurg vond hij het zalig om door de tralies van de kooi, al ronkend, mijn vinger vast te houden. Vanmorgen nog op de operatietafel, nu een en al leven! Hij wil graag uit zijn hokje om geknuffeld te worden en dat laat hij duidelijk blijken en horen. Hij zal toch nog enkele weken kalm moeten blijven.

We hopen dat het allemaal snel in orde komt want het is een levendig ventje dat net als alle kittens wil hollen, springen en spelen. En zindelijk.. zolang hij in het transportkooitje zat is er geen enkel ongelukje gebeurd. Daarna ging hij direct in zijn kattenbakje. Nu nog een goede thuis vinden voor ons Bartje, die het echt wel verdient want in zijn prille eerste weken heeft hij dus al wat meegemaakt. Zijn kleur heeft hij niet mee: zwart met wit is niet "in de mode". Dat de nieuwe eigenaar er een lieve kat aan zal hebben lijdt geen enkele twijfel.


Verwonderd: "ik werd wakker met een poedelpootje!"
4 juni 2008
De mail met het verhaal van de verloren poes Spikey
"Subject: Nooit opgeven!

Beste,
Jullie hebben op 25/01/2008 op jullie site het verlies van onze poes Spikey geplaatst, een gecastreerde tijger. We willen jullie bedanken voor de tips. We hebben flyers gepost, affiches opgehangen, lange avondwandelingen gemaakt, ... Helaas zonder resultaat. De mensen bij ons in de buurt hebben meegezocht en we kregen regelmatig telefoontjes van mensen die dachten onze poes gezien te hebben. Jammer genoeg was hij het telkens niet. Zijn affiche hangt nog steeds aan het raam, maar de hoop dat hij ooit terugkomt is nu wel heel erg klein geworden. Ondertussen zijn we immers toch al een viertal maanden later. Dankzij de meldingen van gevonden poezen op jullie site, blijf je toch nog altijd een beetje hopen.

Gisteren (03/06) zijn we uit vakantie teruggekomen. We hoopten dat hij uiteindelijk toch nog voor de deur zou zitten. Maar ja, dit hebben we al zo dikwijls gedacht. Dus ook deze keer zat hij er weer niet. We waren een half uurtje thuis en de buurvrouw vroeg of we onze mail al gelezen hadden. Zij had diezelfde ochtend een poes gevonden die wel op onze Spikey leek. Ik ben meteen gaan kijken bij haar thuis. Het was wel een teleurstelling omdat ik niet meteen met zekerheid kon zeggen dat hij het was. De poes is erg mager, doffe pels, ingevallen kaken, tand kwijt, knip uit zijn oor, ... en hij blaasde ook af en toe. Dit was ik van hem niet gewoon. Maar op de één of andere manier zag ik toch enkele herkenningspunten die me sterk aan Spikey deden denken, en hij reageerde tamelijk rustig op mij. Ik ben terug naar huis gegaan en heb nog wat foto's van vroeger bekeken en daarna zijn we terug gaan kijken. Hoe langer ik naar hem keek, hoe zekerder ik werd dat hij het was. Maar toch, bleef er wat twijfel. Uiteindelijk besloten we hem toch maar mee naar huis te nemen. Als het uiteindelijk toch niet onze Spikey blijkt te zijn redeneerde we, dan kunnen we er tenminste toch voor zorgen dat deze poes een goede thuis krijgt. Dit was echt wel de juiste beslissing, meer en meer ben ik overtuigd dat hij het is. Het zal wel nog een tijdje duren vooraleer hij terug de oude is denk ik, als hij al ooit helemaal terug de oude zal worden. Op vier maanden tijd zal hij wel wat meegemaakt hebben. Hij ligt nu in zijn mandje te slapen. Op andere momenten verliest hij me geen moment uit het oog en loopt me steeds achterna. Gelukkig ben ik nog een weekje thuis zodat ik veel tijd met hem kan doorbrengen. We zijn ondertussen een dagje verder. En nu, nu ben ik zeker dat hij het is. Ik heb zonet dan ook de affiche voor het raam weggedaan.

Zo zie je maar. Ook na vier maanden kan het nog, dus nooit opgeven. En bereid je er op voor dat je poes er anders kan uit zien en niet meteen de reacties geeft die je zou verwachten. Zeker niet na zo'n traumatische periode. Dit was voor mij toch wel even schrikken. We hebben hem immers 8 jaar en ik dacht dat ik het meteen voor 100% zou weten dat hij het was. Niet dus. Gelukkig is hij in de buurt opgedoken, want in het asiel tussen de andere poezen had ik hem waarschijnlijk niet herkend. Nu nog even wachten tot de dierenarts een check-up komt doen en dan rustig afwachten tot hij weer helemaal beter en aangesterkt is. We zijn heel erg gelukkig dat hij terug is, dat moet ik jullie niet vertellen zeker. Ik wil bij deze jullie nogmaals bedanken voor al de tips die jullie hebben gegeven. Ook de mensen uit de buurt die hebben meegezocht. Maar vooral, een speciale dank aan Régine, de buurvrouw. Zij heeft vanaf het eerste moment elke dag meegezocht, onvoorstelbaar. Ze heeft ons ook goede tips gegeven en heeft het ook nooit opgegeven. Op zich ook niet verwonderlijk dat zij hem heeft gevonden. Ze heeft hem in huis genomen, eten gegeven, ... We zijn haar erg dankbaar hiervoor. En ze doet dit voor alle poezen die haar weg kruisen, ze geeft de zwervertjes eten, gaat op zoek naar een nieuwe thuis voor hen, ... Als ik dan daarnet op jullie nieuws-item lees dat er iemand poezen vergiftigd op de baan Wuustwezel-Brecht, dan ben ik blij dat jullie en Régine er zijn. Mensen met een hart voor dieren. Nogmaals bedankt.
Peter en Danny

P.s: We willen dan ook graag lid worden om jullie te steunen. Ik ga meteen een overschrijving doen"
29 mei 2008

Vanavond kreeg ik een e-mail met de melding dat er een groot aantal overleden katten gevonden werd op de baan Wuustwezel - Brecht. Exacte locatie: als je van Brecht komt, aan de rechterkant (ongeveer halverwege de baan) staat een bareel. Daar loopt een wandelpadje waar ze lagen. We kijken na of er poezen bij zijn waarvan we aangifte van verlies hebben. Hoewel niet aangenaam publiceren we toch de foto. We hebben meer gedetailleerde foto's voor wie denkt zijn poes te herkennen.

Dit moet stoppen. Heeft U een idee wie de dader is, laat het aub weten. Uw coördinaten worden indien gewenst anoniem gehouden. Er is klacht neergelegd en er zal nagegaan worden wat de doodsoorzaak is.

4 mei 2008

We ontvingen volgende mail:
"Ik wil maar even laten weten, dat de politie een buurtonderzoek gaat starten in de Meylwijk in Hove, want dat het dus nu bij de politie ook bekend is geraakt, dat er dus iemand in ons buurt, de katten wel degelijk vergiftigd!!Ik woon in de Nieuwstraat, en wij zijn het centraal punt van de kattenmoord, ons laatste katje ging onze tuin niet uit, dus ver van onze tuin kan het niet zijn hé!"

27 februari 2008

We kregen volgende mail van een persoon die op zoek is naar haar poes. We vinden het belangrijk om deze mail aan te halen voor al wie nog een poes verloren is:

"Nog steeds geen nieuws van onze poes, ik heb vanmorgen een bezoekje gebracht aan de Vosseschijnstraat in Antwerpen en het asiel in Kontich, ..ook niets. Er zitten wel een 40-tal verloren poezen te wachten op hun eigenaars in de Vosseschijnstraat, spijtig dat zo weinig mensen daar de weg naartoe vinden!
Hou je verder op de hoogte.
Mvg, Rita"

09 december 2007
Op zaterdag 15 december is er een kerstmarktje in Antwerpen, Nationalestraat het pleintje naast boetiek Medusa aan de overkant van nr. 109. Nady van boetiek Medusa zal er aan het CAD-standje truffels en marsepein verkopen en om U te verwarmen wordt er Hasseltse koffie geschonken. Op zondag 16 december is Danièle aanwezig op het kerstmarktje in het dorp van Vremde, waar ze het promotiemateriaal van CAD aanbiedt.
5 december 2007
Door gezondheidsredenen kan de persoon welke de zwerfkatten voedert omgeving Fort VI in Wilrijk geen wagen meer besturen. We zoeken dringend iemand die dit op zich kan nemen. De voeding wordt verstrekt.
01 december 2007
Alweer onrustbarende verdwijningen. Ditmaal aan de Hoogstraatsebaan te Loenhout. Onderstaande drie poezen zijn spoorloos verdwenen Wie kan er inlichtingen verschaffen? Verwittig de politie of ons. 05/12/07: Poeh werd teruggevonden, zat in een put waar hij niet meer uitkon.
19 november 2007

Alweer slecht nieuws! We ontvingen volgende mail: "Onze kat gizmo[staat op de cad site] is weg sinds 23 oktober 2007 en onze vorige kat was in maart 07 ook al verdwenen. Ik heb verleden week een email gestuurd naar de burgemeester van Schoten en die heeft dat doorgegeven aan de politie en onze wijkagent. Vrijdag kregen we een briefje in de bus dat de kat van onze achterburen ook weg is sinds 11 november.[zij staat ook op de cad site[dorie zwart kattin] De politie vind het ook niet meer normaal. Dus ik wou even melden dat er waarschijnlijk in de wijk elshout een kattenjager zit"

Wie kan er inlichtingen verschaffen? Verwittig de politie of ons.
15 november 2007

We kregen volgende mail van Nancy en Eric, die Marieke onder hun hoede namen:

"Hallo Sophie,
Heel waarschijnlijk zal het met de honden geen probleem zijn. Nana is al met haar neus tot tegen de hare geweest en dit zonder blazen en Boubou heeft een likje op haar zijkant gegeven. Ze is op haar hoede voor de honden, maar niet echt angstig. Van de katten moet ze voorlopig niks weten. Eigenlijk gaat het beter met de honden dan met de katten.

Ga er maar van uit dat ze hier kan blijven, tenzij de eigenaar nog opduikt natuurlijk. Ze wil vandaag absoluut uit haar bench en heeft al wat pasjes door de living gemaakt. Momenteel ligt ze te slapen in een hondenmand. Goed eten doet ze ook. Een bakje droogvoer en drie zakjes Whiskas per dag, alles samen zo'n 400 gr. Misschien wat veel voor een kat die niet actief is(?) Zo, dat was zowat het voornaamste nieuws over Marieke. Volgende week donderdag gaan we terug om de draadjes te verwijderen. Salukes, Nancy"

14 november 2007

De kogel is door de kerk. "Marieke" zoals ze nu gedoopt is werd geopereerd. We hebben prioriteiten gesteld. Een levend wezen een nieuwe kans geven ging boven de (ook broodnodige) aankoop van hokken. Als we failliet gaan dan zal het tenminste met een zuiver geweten zijn!

De ingreep is succesvol verricht door een gespecialiseerde dierenarts/orthopedist, die we bij deze graag bedanken voor de goede zorgen. Marieke recupereert wonderlijk goed, ze steunt soms al op de achterpootjes. Ze moet het nog wel kalmpjes aan doen en zit daarom in een bench, waar ze af en toe uit mag.

Een vrijwilligster heeft haar in huis genomen. Als het klikt met haar honden en poezen is er kans dat ze mag blijven. Dat is nog even spannend afwachten, want voor die confrontatie is ze nog onvoldoende sterk. Hierbij de foto met haar "blote billetjes".

8 november 2007

"Ik belde diverse instanties waaronder een dierenambulance, niemand wou een dier in nood ophalen. Bedankt dat jullie het wel deden". Dit is niet de eerste mail of telefoon die we ontvingen over een dergelijke situatie. We haalden de poes op die zich "voortsleepte".

Ondanks de helse pijnen was ze niet eens agressief. Binnen de kortste tijd lag ze op de dierenartstafel. Diagnose: gewrichtsbanden van de beide achterpoten gescheurd. Een operatie die Eur 600 kost. We staan voor een hartsverscheurende beslissing. De kans dat de eigenaar opdaagt wordt dagelijks kleiner. Het is een heel lieve poes. Gezien onze financiële situatie kunnen we ons de operatie nauwelijks veroorloven.

We zullen eerstdaags echter een beslissing moeten nemen: euthanasie of ze een nieuw leven geven! Wie geeft deze schat een kans? Qua operatie, qua adoptie? We brengen veel dieren terug bij hun eigenaar, laten er verzorgen, helpen op alle gebied. Alles is gratis: publicatie op de website, opname in de databank, publicatie in De Streekkrant enz. Dan spreken we nog niet van de uren werk.. We krijgen daarvoor wel lovende kritieken, wat we waarderen, maar daar kunnen we echter geen dieren mee helpen. Op onze oproep om te steunen via de aankoop van de eindejaarsartikelen komt weinig respons.

Om de operatie van de lieve poes te bekostigen moeten we minstens DRIEHONDERD kilogram marsepein verkopen!!
14 oktober 2007
Bericht aan de bewoners van de appartementsgebouwen Fruithoflaan 89 tot 95 en de aanpalende tuinen van de Flor Alpaertstraat, Jos Ratinckxstraat. Sinds gisteren zijn er 5 poezen en 1 hond vergiftigd. Het gif ligt in de aarde van de gezamenlijke achtertuin. LAAT ER UW KINDEREN NIET SPELEN, LAAT ER UW HONDEN EN KATTEN NIET LOPEN!
4 juli 2007
Zondag 1 juli werd Tigresse, een halflangharige tijgerpoes, gesteriliseerd. Ze zat in een wit/blauwe transportkooi in de wagen van de eigenaar. De wagen werd gestolen in Reet door 2 jonge Noord-Afrikanen. Het betreft een oudere FIAT Bravo, cabrio, bordeaux met nummerplaat BTY822. De poes kan dus overal terechtkomen. In dit seizoen zal men ten onrechte denken dat de poes gedropt is. Dit is dus zeker niet het geval. Ze heeft een chip en de hechtingen van de sterilisatie zijn dus nog in de buik. KIJK AUB MEE UIT.
20 juni 2007
HONDEN- EN KATTENBONT IN EU VERBODEN

De handel in honden- en kattenbont wordt in de hele Europese Unie verboden. Het Europees Parlement heeft dinsdag met zeer grote meerderheid ingestemd met een verbod per 31 december 2008. Het bont komt nu veelal vanuit China stiekem de EU binnen, als kraag van een jas of als versiering op speelgoed. De EU-landen mogen zelf bepalen wat de sanctie wordt. België heeft niet gewacht met eigen regels totdat er een Europese wet zou komen. Maar nu zal er meer kans bestaan dat de wet beter kan worden toegepast omdat het bij alle lidstaten zal worden toegepast. De Europese Commissie was in november met het voorstel gekomen, wegens vele klachten van burgers. Brussel ontving de voorbije jaren ongeveer 10.000 brieven en 200.000 handtekeningen voor een Europees verbod. In naam van onze organisatie willen we iedereen danken die aan deze actie heeft meegeholpen o.a. door het tekenen van de petitie.

4 juNi 2007

Jackie is ondertussen op controle geweest bij de dierenarts en het evolueert allemaal perfect. Nog goed nieuws is dat hij een gouden nestje gevonden heeft. Hij heeft er een speelkameraad en na de aanvankelijke kennismakingsperikelen maakt hij het uitstekend. Mail: "Sjakie is ondertussen de koning van de zetel geworden! Hij komt enkel 's avonds een beetje tot leven, de rest van de dag ligt hij lekker languit te slapen".

We willen ook de twee personen bedanken die hun steentje bijgedragen hebben in de operatiekosten
15 mei 2007
De poes is inmiddels geopereerd. Er is een plaat in het dijbaan aangebracht. Hij moet nog wel enkele weken in een bench revalideren. Maar hij maakt het zeer goed en geniet van de goede zorgen en knuffels.
9 mei 2007
Op de Rozemaai, grens Antwerpen/Ekeren werd een poes aangereden. Zoals gewoonlijk werd onze hulp ingeroepen. Er heeft zich nog geen eigenaar gemeld. Het dier heeft een gebroken dijbeen. De goedkoopste oplossing zou euthanasie zijn. Wat als de eigenaar toch nog opdaagt? Bovendien is het een heel lieve kater. Er moest een beslissing genomen worden. Morgen gaat hij naar de dierenkliniek en weten we of hij kan geopereerd worden. Zo ja, dan is het prijskaartje hoog. Dit dier verdient een kans. Wie helpt aub? We danken alvast het Dierenthuisje die bereid zijn de poes bij zich te nemen voor de postoperatieve zorgen, in afwachting van een eigenaar of adoptant.
10 januari 2007
Beste Sophie, Pluus is terug! De afgelopen dagen hebben we in de buurt 150 strooibriefjes rondgebracht en affiches opgehangen. Ook zijn we verschillende keren zelf op zoek gegaan naar onze poes, zowel tijdens de dag als ’s avonds in het donker. Gisterenavond waren we nog maar eens met een zaklamp in de tuinen van de buren aan het rondkijken. Toevallig schenen we met de zaklamp door de bomen en zagen we plotseling twee lichtjes. Wat bleek, Pluus zat helemaal bovenaan in een boom op ongeveer 8 meter hoogte en durfde er niet meer uitkomen. Koen is ’s nachts verschillende keren in de boom gekropen om ze eruit te halen, maar hij kon er niet bij. Vandaag had hij opnieuw enkele pogingen ondernomen om ze uit de boom te krijgen, maar ze had te veel schrik en bleef dus gewoon op haar plaatsje zitten miauwen. Uiteindelijk hebben we dan maar de brandweer gebeld. We waren aangenaam verrast dat de brandweer wilde komen helpen. Koen is dan met een bakje op een ladder tot boven gekropen en heeft ze zo naar beneden gekregen. We zijn uiteraard ontzettend gelukkig dat ze terug is. Ook onze ander poes, Tigro, is blij. Pluus zal nog wel even tijd nodig hebben om te bekomen van vier dagen in een boom te zitten, maar ze ziet er verder heel goed uit. Ze is alleen een beetje nat van de regen. We willen jullie bedanken voor het plaatsen van de advertentie en bij dezen willen we ook de brandweer van Heist-op-den-Berg bedanken voor hun hulp! Blijkbaar mag je de moed inderdaad niet opgeven... Groetjes, Nathalie, Koen, Josefientje, Tigro en Pluus.
03 januari 2007
Beste Sophie, “Leclerc” is sinds 31/12/2006 om 02u45 terug veilig thuis. Nadat ik hem sinds zijn verwijding had opgemerkt op 23/12/06 omstreeks 16u00, bij de buren maar hem niet kon vangen vanwege te angstig heb ik dankzij uw tip op 27/12/06 een vangkooi kunnen plaatsen bij de omgeving waar ik hem het laatst had opgemerkt. Helaas “Meneer” was daar ondertussen weg. In de hoop hem voor de vuurpijlen van Nieuwjaar 2007 te kunnen vangen ben ik opnieuw gaan zoeken en roepen in de omgeving. Uiteindelijk sprak ik op 30/12/06 (twee huizen verder waar ik gestopt was met briefjes in de bus te steken over deze verdwijning) de bewoner aan. Deze wist mij te vertellen dat er inderdaad sinds een week tussen twaalf en twee uur s’nachts een kat stilletjes langs het kattenluikje binnenglipte en daar toch een grote hoeveelheid eten kwam verorberen. Uit het verdere gesprek bleek dat de kans zéér reëel was dat het mijn kater(tje) betrof. Er werd afgesproken dat ik mijn vangkooi bij hem mocht plaatsen en zelfs de sleutel van de betreffende plaats meekreeg. Vanaf 23u00 heb ik deze kooi daar geplaatst en telkens om het ½ uur gaan kijken. En ja hoor, om 02u30 had ik beet en…. Het was mijn kat “Leclerc”, helemaal over z’n toeren en een hartslag/ademhaling zoals ik nog nooit ervoor bij een kat gezien had. Bij thuiskomst heb ik direct alle uitgangen afgesloten en hem terug in z’n vertrouwde omgeving vrijgelaten samen bij zijn boezemvriend, mijn 12 jaar oude kater. Leclerc en zijn maatje waren zéér tevreden om weer herenigd te zijn, wel heeft het ongeveer 25 uur geduurd voor hij een beetje gekalmeerd en rustig was (hartslag, ademhaling, e.d.). Uiteindelijk wilde hij toch absoluut buiten. Hij heeft m’n barricades doorbroken en ontsnapte, maar is toch teruggekeerd. Hij gaat nu geregeld buiten en komt telkens terug naar zijn warme nestje. Nu ik deze zekerheid heb kan ik u definitief het berichtje laten van zijn terugvondst. (daarom dit berichtje een paar dagen later) Bedankt voor de moed die u alsnog gegeven hebt toen ik het niet méér zag zitten, de belangrijke tips v.d. affiches, het zoekwerk en het verspreiden van briefjes in de brievenbussen in de omgeving (ALLEEN HAD DIT IK IETS VERDER MOETEN DOEN) en in dit specifieke geval voor de tip v.d. vangkooi en …. vooral… NIET opgeven!!!!!! Beste Sophie, ik heb gemerkt dat u constant en permanent (o.a. updates) betreft dit werk met grote liefde doet, alvast mijn grote bewondering daarvoor en duizendmaal dank voor uw hulp. Nog de allerbeste wensen voor 2007!,…. en… u mag te allen tijde (op welke wijze ook) op mijn steun rekenen. Met vriendelijke groeten, Frank en Leclerc (+boezemvriend)
03 januari 2007
Ondanks onze verwittiging en haast smeekbede om de dieren binnen te houden met het vooruitzicht op vuurwerk, hebben we tot nu melding van 22 honden die van oud op nieuw verloren werden. Het is minder dan vorige jaren. Het is mede dankzij het feit dat vele politiekorpsen een scanner hebben en de honden met een chip direct kunnen geïdentificeerd worden. Maar er kunnen er nog volgen. Uit ondervinding weten we dat we nog de ganse week meldingen krijgen. Van 1 gevonden jack russell heeft zich nog geen eigenaar gemeld. 1 hondje is nog in de kliniek. Voor een andere is het helaas fataal afgelopen. Vier honden zijn nog vermist.
28 december 2006
De jaarwisseling betekent veel geknal van vuurwerk. Op sommige plaatsen begint het al tijdens de laatste dag van het jaar en gaat het verder op 1 januari. Elk jaar opnieuw smeken we haast om dieren binnen te houden. Helaas komt het in dovemansoren terecht. Tientallen dieren, vooral honden, vluchten. Veelal honden die óók de jaarwisseling moeten doorbrengen in een buitenhok, waar ze mogen liggen rillen van angst en waaruit ze zogenaamd niet kunnen ontsnappen! Een hond in paniek kan altijd uitbreken. Verder zijn er honden die ontsnappen als men de deur opent om naar het vuurwerk te kijken, of die meegenomen worden om er naar te kijken. Voor deze dieren zijn we ook beschikbaar op 1 januari hoewel het niet normaal is dat wij werken voor de nalatigheid van de baasjes. We vragen nogmaals met aandrang: hou aub uw dieren binnen!
16 november 2006
Via het programma "Een nieuwe leiband" op ATV kregen we telefoon van een echtpaar die de poezen wil adopteren. Hun eigen poes hebben ze op 18-jarige leeftijd moeten laten inslapen. Het klinkt allemaal prima. Op 24.11.06 gaan de sloebers naar hun nieuwe thuis. We duimen dat het geluk nu aan hun zijde staat.
6 november 2006
De twee 8-jarige poezen hadden een thuis gevonden bij een gezin die reeds poezen hebben. Vandaag kregen we het bericht dat ze de dieren niet kunnen houden omdat ze voortdurend aangevallen door de andere katten.
30 oktober 2006
Sadko
Donderdag 26 oktober om 16.30 uur krijg ik telefoon om dringend een nieuwe thuis te zoeken voor Sadko, golden retriever, van 10 jaar. Gezien zijn leeftijd, wist ik dat het niet makkelijk zou zijn. Ik hoopte op iemand met een groot hart voor dieren, die hem misschien nog jaren een mooi leven zou kunnen geven De persoon belde in naam van de eigenaar. Sadko was perfect opgeleid, hij had jaren een gehandicapte vrouw geholpen, was in uitstekende gezondheid en zeer levenslustig. Helaas was zijn vrouwtje overleden en moest de man een andere woning betrekken waar Sadko niet meekon.... Ik heb de vraag gesteld: "als een dier je jarenlange vriendschap en zelfs hulp gaf, dank je hem dan zomaar af wegens verhuis?" In de loop van het gesprek werd me echter duidelijk: mijnheer wilde graag veel gaan reizen per vliegtuig. Ik vond het niet evident om het op de site te vermelden. Waarom ik het nu wel doe zal hierna blijken. Vandaag, amper 4 dagen later dus, krijg ik telefoon van een zeer lieve dame, die Sadko met liefde wil opnemen. Overgelukkig bel ik de contactpersoon. Tevergeefs blijf ik wachten op een telefoontje van de eigenaar. Om 19 uur stuur ik een e-mail waar ik volgend antwoord op ontving: "Heb daarstraks geprobeerd om je te bellen maar je lijn was steeds busy. Ondertussen vernam ik dat Sadko sinds vanmiddag wijlen is... de dierenarts heeft hem doen inslapen. Hij bleek zwaar artrose te hebben aan 1 van zijn achterpoten en omdat het snel moest gaan (baasje verhuist definitief morgen), is voor euthanasie gekozen. Ik vind het een droevige zaak...Alleszins ontzettend veel dank voor je inzet en hulp en bedank ook de mevrouw in kwestie namens de eigenaar." Ik kon niet nalaten om het volgende te antwoorden: "Eigenaardig dat - zware artrose - ineens toeslaat terwijl hij 3 dagen geleden en zelfs daarstraks nog een levendige superactieve hond was!" De eigenaar dankt die mevrouw :-) Voor mij is het een minimum aan beleefdheid dat je waarschuwt als er niet meer moet gezocht worden voor adoptie, zodat we nu geen modderfiguur moeten slaan, tgo de vrouw die zich mentaal al voorbereid had op de komst van Sadko. Ik had niet hoeven te wachten op zijn telefoontje. Je zal wel begrijpen wat ik hem toewens op zijn plezierreisjes !" Van de dame die Sadko wilde nemen kregen we volgende mail: "Beste Sophie, gelukkig bestaat er tegenwoordig e-mail..want dit moet me toch even van het hart. Daarnet, na jouw telefoontje, was ik effe nie goe. Toen je me vertelde dat het baasje van Sadko deze middag besloten had om te kiezen voor euthanasie, kwam bij mij het verdriet, dat ik in mei heb gevoeld, levendig terug. Ik heb toen de keuze voor euthanasie moeten maken en dat is verschrikkelijk. Na bijna 16 jaar ONVOORWAARDELIJKE liefde van mijn hondje Clio, een ruwharige teckel, moest ik haar loslaten omdat ik haar geen pijn wou laten lijden. Wat ik niet wil en kan begrijpen is dat een levenslustige hond van 10 jaar plots zo'n erge artrose krijgt dat de dierenarts hem moet laten inslapen ???????? Spijtig, want zowel ikzelf als mijn poes Spikey waren er al op uit om Sadko een plaatsje in ons huisje en in ons hart te geven. Het is te hopen dat het baasje van Sadko geen last krijgt van schuldgevoelens maar wel last van "spaanse spetters van hier tot in Calcutta, dat hij niet meer van de p...t geraakt"....!!!!! Sorry voor het taalgebruik, maar dit moest me ook effe van het hart. Lieve groetjes en zeker tot later." Het had mooi kunnen zijn. Helaas rest mij nu niets anders meer dan te zeggen: "slaap zacht Sadko"
25 oktober 2006
Gestolen whippets.
Mail: "Beste dierenliefhebbers, Gisteravond rond 10 uur kreeg stichting Amivedi een melding dat er bij een boerderij in Hedel (vlakbij het asiel) 2 whippets ineens op het terrein stonden. Dit is meteen doorgebeld naar de medewerkers van het asiel, eenmaal ter plekke was één van de twee al binnengehaald door de boer. Het bleek om onze Jerry te gaan!!! Tom was echter nergens te bekennen, er is tot half 3 vannacht gezocht zonder geluk. Echter vanochtend werd het asiel gebeld door de dierenarts in Hedel dat Tom daar was binnengebracht. Tom was flink verwond, in zijn poot zijn pezen beschadigd en over zijn hele lichaam zitten wonden. Waarschijnlijk flink mishandeld dus. We vermoeden dat het de daders te heet onder de voeten is geworden door alle aandacht die aan dit voorval is besteed. De reportage in Hart van Nederland, artikelen in diverse kranten.. maar ook door al de dierenartsen, asielen, dierenambulances, internetfora, whippet/windhonden verenigingen die extra uitkeken naar tom&Jerry. Kort samengevat, dankzij U dus!!! Hiervoor namens Tom&Jerry van harte bedankt voor UW hulp! De beide hondjes zijn nu ondergebracht bij een van de vrijwilligers thuis waar ze kunnen bijkomen van hun avontuur. Namens iedereen van het asiel, dank u. Zonder u allen hadden we ze misschien niet teruggekregen! Groetjes Jordy "
23 oktober 2006
Dag Sophie,
Midas is door het oog van de naald gekropen. Was hij een dag of twee later thuis gekomen dan had hij het waarschijnlijk niet gehaald. We hebben hem de dag na terugkomst onmiddellijk naar de dierenkliniek in Borsbeek gebracht. Maar goed ook, want hij bleek aardig wat chemische brandwonden te hebben: op z'n pootjes, en veel ernstiger een doorgebrand gat in zijn bekje dat reeds hevig geïnfecteerd was (waarschijnlijk door het goedje te willen weglikken). We hopen dat zijn slokdarm ongedeerd is gebleven. Maar zelfs als zijn slokdarm aangetast is, zullen de wonden wel genezen, alleen zal het veel tijd nodig hebben. Hoewel hij beetje bij beetje beterde door de medicatie en voedselsonde, is zijn koorts pas vandaag weggebleven. We laten hem nog enkele dagen revalideren in de dierenkliniek, om zeker te zijn. Mentaal gaat het alleszins goed met hem. Hij windt ze daar allemaal rond z'n witte pootjes, door te knorren, kopjes te geven, op de schoot te kruipen en zijn witte buikje te tonen. "Onze zwarte," noemen ze hem daar. Vrijdag halen we hem weer naar huis, en zullen nog een tijdje sondevoeding toedienen. Het gevaar lijkt afgewend. Naast de dank aan het dokterteam in de dierenkliniek voor hun goede zorgen en om ons elke dag op ziekenbezoek toe te laten, wil ik anderen vooral waarschuwen om bij terugkomst van hun verdwenen huisdier het dier zo vlug mogelijk medisch te laten onderzoeken. Niet alle avonturen zijn zonder letsels, en niet alle letsels zijn altijd zo zichtbaar. We denken dat hij opgesloten heeft gezeten op een plaats waar chemisch spul onveilig werd bewaard. Misschien een bouwwerf, maar kan net zo goed een tuinkot zijn geweest, of een garage. D-stop bijvoorbeeld zou zulke verwondingen mogelijk kunnen veroorzaken. De wonden aan (vooral de voor)poten indiceren dat hij in een plas van het spul gelopen of gesprongen is. De graad van de infectie bewijst duidelijk dat hij die verwondingen reeds dagen voor zijn ontsnapping heeft opgelopen. Hij had ook verwondingen tussen zijn klauwen die indiceren dat hij ergens ernstig aan gekrabd heeft om weg te geraken. Hij had wel geen last van dehydratatie, en moet dus aan water geraakt zijn. Misschien een druppend kraantje in een garage? Ik gok erop dat hij een garage is binnen gegaan, net toen die mensen er een weekje op uit gingen. Dan heeft bij een ontsnappingspoging iets chemisch omgelopen, enz. Die mensen kwamen dan een week later terug, en hij is rechtstreeks naar huis gegaan (met of zonder hun hulp en onze vraag aan mensen om eens hun tuinkot of garage na te kijken). Ik hoop dat de nieuwste vondeling (tijger kat) in de dierenkliniek snel zijn baasje terug vindt, of een thuis krijgt. Die zit in hetzelfde kamertje met kooitjes als Midas. Ook zo'n lief, flodderend beest. Groetjes,
De familie van Midas.
Zaterdag 21 oktober 2006
Het verhaal van de bull terriër Topaz: de eigenaar kreeg een auto-ongeval in Nederland. Hij werd opgenomen in het hospitaal en de hond ging naar het asiel. De man wordt uit het ziekenhuis ontslagen, haalt zijn hond op en neemt de trein in Roosendael, richting Brussel - Antwerpen. Waarschijnlijk nog onder invloed van de medicatie sukkelt hij in slaap. In het station van Antwerpen constateert hij dat zijn hond verdwenen is. Hij weet niet sinds wanneer of waar. Brussel? Antwerpen? Meegenomen door een andere reiziger? Hij reist naar huis waar hij opnieuw opgenomen wordt in het ziekenhuis. De moeder en een vriendin rijden naar Nederland om zijn eigendommen, die in de verhakkelde auto lagen, bij de politie op te halen. Ze weten niet waar de hond te zoeken. Brussel? Antwerpen? In Nederland stelt zich een taalprobleem. Niemand kan hun in het Frans te woord staan en zij spreken geen andere taal. Op goed geluk rijden ze richting Antwerpen. Ze verlaten de autosnelweg in Wommelgem. In de hoop dat ze hier begrepen worden stoppen ze aan de eerste de beste winkel en jawel ze worden perfect te woord gestaan. Er wordt in de telefoongids gekeken en ze krijgen ons nummer. De telefoon rinkelt. Een Franstalige dame zegt me dat ze haar hond zoekt. Ik krijg niet de gelegenheid om de gegevens te noteren want de lijn wordt verbroken. Blijkt dat iemand hun een telefoonkaart had gegeven doch de belwaarde was op. Een half uurtje later belt er een man met de vraag wat ons adres is. Er staan twee dames uit de omgeving van Parijs die op zoek zijn naar een verloren hond. Ze komen hier en ik kan hun het goede nieuws melden dat het dier meer dan waarschijnlijk gevonden werd. Ik kreeg op 20/10/06 een telefoontje dat er een bull terriër gevonden was in de buurt van het De Coninckplein (het keuningsplaintje), niet ver van het station dus. De man wilde geen adres geven, enkel een gsm-nummer. Ik vroeg om de hond bij een dierenarts in de buurt te laten scannen om te kijken of hij een chip had en me op de hoogte te houden. Ik verneem echter niets meer. Vandaag telefoneer ik hem, zeg dat de eigenaars hier zijn en vraag waar de hond is. Hij wil eerst zeker zijn dat het om de rechtmatige eigenaar gaat. Het vraagt heel wat overredingskracht, de belofte dat de foto's eerst getoond worden, dat ikzelf zal meekomen enz., voor hij uiteindelijk het adres geeft in het centrum van Antwerpen. De dames zijn blij dat ik meega, ze kennen de weg niet en er zouden zich taal- en andere problemen kunnen voordoen. We komen op het opgegeven adres en tonen de foto's van de hond. De man bevestigt dat het inderdaad "Topaz" is die hij vond. Doch de hond is niet bij hem. Hij bevindt zich bij een vriend in Merksem, waarvan hij het adres weigert te geven! Hij wil persoonlijk meegaan. Met alle spullen van de zoon in de wagen is er weinig plaats maar er zit niets anders op dan een deel van de bagage nog bij in de kofferruimte te proppen. Opnieuw en route: richting Merksem. Daar is dan de blijde hereniging. De hond is dolgelukkig, de dames zijn ontroerd. Ze hadden nooit verwacht het dier, dan nog zo snel, terug te vinden. Onderweg hadden ze me al verteld dat de vriendelijkheid, behulpzaamheid en taalvaardigheid van de Belgen (lees Antwerpenaars :-)) die ze hier ontmoetten "incroyable" is. Zelf waren ze zeer sympathiek en charmant zodat het tijdverlies van drie uur ruimschoots goedgemaakt werd. Ze zegden dat ze een avontuur beleefden dat ze niet vlug zullen vergeten. (Topaz waarschijnlijk ook niet). Ze hebben niet de mooiste kant van Antwerpen gezien maar wanneer ze Antwerpen eens echt komen bezichtigen zullen ze me contacteren. Na een bijzonder gul afscheid ging het richting Pigny. Ik hoop dat ze ondertussen veilig thuis geraakt zijn. Ik verwacht hun mail nog. Eind goed al goed. En zo besef ik ook weer dat al het werk niet voor niets gedaan wordt.
13 oktober 2006
Een medewerkster krijgt een oproep om 2 poezen op te vangen. Het gaat om 2 katers die toebehoren aan een persoon die drugsverslaafd is en uit zijn appartement gezet wordt. Er wordt gedreigd dat indien de dieren niet zonder verwijl opgehaald worden, men ze gewoon buiten zet. Ze hebben gedurende een maand alleen gezeten op het appartement. Gelukkig heeft de man, of een verwante wel voor voeding gezorgd want het zijn twee goed doorvoede robuuste katten. Wat de kattenbak betreft zal het iets anders geweest zijn! Er wordt gezegd dat ze overal hun vuil doen. Een poes is normaliter een zeer proper dier die een hekel heeft aan een vuile kattenbak. Met wat de dieren waarschijnlijk meegemaakt hebben is het verwonderlijk dat ze nog zacht en lief zijn. Ze gaan netjes op de kattenbak. Zoals gewoonlijk kan de familie ze niet opvangen wegens "allergie". We hebben ze in voorlopige opvang en zouden graag zo snel mogelijk een goede thuis vinden. Ideaal voor mensen die een poes willen waarvan de "zotte jaren" voorbij zijn. U vindt de foto's op onze website bij adoptie, opvang CAD.
17 juli 2006

Frank en Vicky zijn met onmiddellijke ingang niet langer werkzaam voor de vereniging. Wij zijn niet verantwoordelijk mochten ze zich in onze naam aanbieden.

We krijgen dagelijks meldingen dat er een persoon huis-aan-huis verkopen doet, aan supermarkten e.d. materialen verkopen voor een dierenambulance. Ze hebben een folder waarop onze vereniging vermeld is. DEZE GELDEN KOMEN NIET BIJ ONS.

ZE ZIJN IN OVERTREDING MET DE WET OP DE AMBULANTE PRAKTIJKEN. Een pasje betekent niets. Men dient een toelating van de stad/gemeente en het Ministerie te kunnen tonen. We krijgen dagelijks meldingen dat er een persoon huis-aan-huis verkopen doet, aan supermarkten e.d. materialen verkopen voor een dierenambulance. Ze hebben een folder waarop onze vereniging vermeld is. DEZE GELDEN KOMEN NIET BIJ ONS.

Een pasje betekent niets. Men dient over een toelating van de stad/gemeente en het Ministerie te beschikken.

17 januari 2006
OPGELET In de buurt van Ekeren De Oude Landen: in de Hertogenlaan zijn op tijd van 1 week 2 poezen vergiftigd. Er wordt een onderzoek ingesteld en klacht ingediend.
17 december 2005
We krijgen nu dagelijks melding dat er ook in andere regio's veel katten verdwijnen. Wees dus alert. Hou uw poezen zeker 's avonds binnen.
29 november 2005
OPGELET: In de omgeving Schilde en Zoersel verdwijnen opvallend veel katten. Twee personen hebben een witte lichte vrachtwagen (camionette) van het merk Citroën opgemerkt die opvallend traag rondrijdt in de omgeving waar de dieren verdwenen. Kattenbezitters in die omgeving letten er best op dat hun dieren niet op straat lopen waar vreemden ze kunnen pakken. Waaks zijn is de boodschap. Mocht U iets abnormaal opmerken of een verdachte wagen ziet noteer de nummerplaat.
01 november 2004
Regelmatig krijgen wij oproepen i.v.m. gevonden of gewonde in het wild levende vogels. Omdat wij geen vogelbescherming zijn (d.w.z. erkend door de Vogelbescherming Vlaanderen) moeten wij de mensen meestal doorsturen. Om tijdverlies tot een minimum te beperken kan U via deze link al de officieel erkende vogelopvangcentra contacteren. Voor de grensstreek Nederland kunt u bij het door Nederland erkende vogelopvangcentrum van Zundert terecht, hun gegevens vindt u op de links-pagina.
20 september 2004
CAD wijst in samenwerking met de Antwerpse asielen op de noodzaak om huisdieren te laten steriliseren HLN 13/12/03. Het dagelijks reilen en zeilen van CAD werd in volgend artikel GVA 02/03/04 belicht.
22 november 2003
De verloren en gevonden pagina's worden nog verder opgesplitst. Sinds we foto´s op de site plaatsen zijn we het slachtoffer geworden van ons eigen succes. De laadtijden zijn te groot geworden zodoende dat maatregelen zich opdrongen. Er worden momenteel meer pagina´s voorzien voor de katten. Wij hebben dit echter niet gedaan om de honden tot tweederangsdier te degraderen. Honden worden dankzij hun chip veel sneller teruggevonden en verschijnen meestal slechts kortelings op de site. Hierdoor is het aantal personen die foto´s doorsturen van hun hond relatief klein. De gevonden en verloren katten daarentegen zijn veel minder gemakkelijk terug te vinden en blijven dus veel langer op de respectievelijke pagina´s staan.
08 augustus 2003
De verloren en gevonden pagina's worden opgesplitst zodat honden en katten elk een aparte pagina hebben. Dit hebben we gedaan om de downloadtijd tot een minimum te beperken.
4 juli 2007
13 april 2003

Vorig jaar in februari waarschuwden we de mensen voor een frauduleuze vzw. de Raad Van Milieubeheer die zonder toestemming abonnementsgelden in de naam van de vrijwillige dierenbescherming ronselde. Wij hebben onlangs vernomen dat zij van naam zijn veranderd. Wees op uw hoede!

Voorheen:
Raad van Milieubeheer vzw
Grote Steenweg 198
2600 Berchem

Nu:
Milieu en Dieren Vrienden vzw
Van Nevelestraat 1
2100 Deurne

11 februari 2003
De besprekingen met de gemeente Schilde qua sterilisatie van zwerfpoezen zijn rond. De gemeenteraad heeft zich geëngageerd om ons de nodige steun te geven om het probleem op hun grondgebied op een efficiënte manier aan te pakken. Daarbij zal er een informatiecampagne gevoerd worden om de sterilisatie en castratie van huispoezen aan te moedigen.
20 januari 2003
CAD waarschuwt voor geïmporteerde puppies uit het voormalige Oostblok ZIA 15/12/02.
01 januari 2003

Vandaag zijn de laatste blijkbaar ontnuchterd. Om 19.30 belt men nog voor een verloren Duitse herder die al van 31 december in het asiel zit. Balans: 31 verloren honden, waarvan er 5 nog niet terecht zijn en 2 verkeersslachtoffers. Deze namiddag werd er nog 1 zwervend teruggevonden, Zijn pootjes zijn volledig opengelopen.

Gevonden niet opgehaalde honden: 2, die in zulk een miserabele toestand zijn dat ze beter niet terug naar hun liefhebbend baasje gaan. Het leven herneemt zijn gewone gang, met de normale oproepen. o.a. 2 boxers van 6 jaar die weg moeten omdat ze regelmatig weglopen! Ik stel voor om het nodige te doen dat ze niet meer kunnen ontsnappen, maar dat wordt me zeer kwalijk genomen. Om 00.15 uur, en zestig binnenkomende telefoons later laat ik mijn bureau voor wat het is. Het is welletjes geweest. De meeste honden hebben we rechtstreeks aan de eigenaar kunnen terugbezorgen zodat ze niet naar een asiel dienden overgebracht te worden. Één eigenaar heeft gevraagd of ze iets voor ons kunnen terugdoen. Voilà dat was mijn Nieuwjaar.

01 januari 2003
Ik vind op mijn bureau een pak faxen van de federale politie, en 12 oproepen op het antwoordapparaat. Zoals verwacht heeft men de oproepen in de media, om honden binnen te houden, aan zijn laars gelapt. Enkele uitzonderingen waarbij de hond toch ontsnapte ondanks voorzorgsmaatregelen. Vanaf nu is het constant faxen en telefoon opnemen, inputten in pc, op website zetten: bijvoegen, deleten, Het stopt niet. Een frappant geval van het nut van een chip. In Hoogstraten vinden we een hondje terug dat in juli 2000 in Schoten verloren werd. Iemand van Brussel verloor zijn hondje in Berchem waar hij op bezoek was op 31 december. Het dier is gevonden en ik bel veschillende malen. Bij de persoon in Berchem is het een antwoordapparaat. De eigenaar heeft zijn GSM afgezet! Ik krijg geen reactie op mijn bericht dat ik achterliet op de voicemail. Om 20.30 uur belt de persoon van Berchem. Van de eigenaar hoor ik niets meer. Ik heb er geen zicht meer op: hoeveel verloren, gevonden en terecht, in ieder geval veel. Om 23 uur, (55 binnenkomende telefoons later) geef ik er de brui aan.
31 december 2002
De nieuwsbrief is een stiefkindje en dat zal vanwege de drukke werkzaamheden wel altijd zo blijven. Vandaag ontvangen we bevestiging van de gemeente Schilde dat het schepencollege de goedkeuring gegeven heeft om met ons samen te werken om het probleem van de zwerfkatten aan te pakken. Deze brief wordt even terzijde gelegd, want tussen de bedrijven door is de prioriteit nieuwe databankfiles voor 2003 aanmaken. Het is gelukkig even stilte voor de storm. De eerste oproep van een verloren hond door vuurwerk komt al om 18 uur. Vóór middernacht volgen er nog drie. Om enkele minuten voor twaalf begint het hier te knallen. Op ATV wordt het vuurwerk op de Schelde uitgezonden. Ik vraag me af wat de kostprijs is. Het zal in ieder geval een pak meer zijn dan om alle zwerfpoezen in de provincie Antwerpen te laten steriliseren. Een half uurtje later, bij een glaasje en een hapje, begin ik de meldingen van gevonden en verloren honden te registreren. Om 3 uur zet ik er een punt achter.
20 september 2002
Begin juli heeft CAD samen met Greyhound Rescue Belgium een oproep gedaan om de stroom gedumpte honden en katten in te dijken, DSK 11/07/02.
23 februari 2002

3 dagen geleden vernamen we via enkele particulieren dat ze lid waren geworden van CAD door zich in te schrijven bij de Raad Van Milieubeheer vzw (gegevens zie einde van het bericht). KMO's worden benaderd om een advertentie te plaatsen. De door deze Vzw gehanteerde lidgelden kunnen tot 75 Euro oplopen, lidgelden welke nooit aan CAD worden doorgestort. Deze Vzw heeft lidgeld betaald (12.50 Euro) zoals elk gewoon lid. Verder heeft onze vereniging GEEN ENKELE binding met hen. Zij zijn dus zeker NIET BEVOEGD om enig lidgeld te innen in onze naam, noch advertenties te ronselen. Er is een brief naar deze frauduleuze Vzw gestuurd met duidelijke vermelding dat wij hun lidmaatschap annuleren. De nodige stappen worden ondernomen om hun maffiapraktijken te doen eindigen. Indien u iemand van deze Vzw aan de deur krijgt bel dan de politie en dien klacht in. Wij zijn niet de enige benadeelde, De Wase Dierenbescherming, Canina, VVDB, Het Blauwe Kruis van België, De stichting prins Laurent en vele andere bonafide vzw's zijn eveneens geviseerd.

Raad van Milieubeheer vzw
Grote Steenweg 198
2600 Berchem

06 januari 2002
De CAD website gaat officieel van start.
Naar boven